| 		
		 
 Röszt
  2011.03.09. 14:34 
	Röszti 
	Hozzávalók: 8db nagy burgonya,1 nagy fej vöröshagyma,10 dkg reszelt sajt,só,őrölt bors,3 ek. étolaj 
	Elkészítés:A burgonyát enyhén sós vízben héjában megfőzzük. 
	Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát és aranysárgára fonnyasztjuk. 
	A megfőtt burgonyát kihűtjük, utána meghámozzuk és durva reszelőn lereszeljük. 
	A lereszelt burgonyát összekeverjük a hagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 
	Serpenyőben felmelegítjük az olajat, kanállal kis halmokat teszünk bele, elsimítjuk és finoman meglapogatjuk, kicsit megformázzuk, hogy a teteje is sima legyen. 
	Egész lángon addig sütjük, amíg az alja aranybarna, és ropogós lesz, óvatosan alányúlunk, hogy a rösti ne tapadjon az edény aljára. 
	Végül a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és addig sütjük, amíg a sajt teljesen megolvad. 
	  
 |