Mit tegyünk, ha elsóztuk az ételt?
Az átszűrt leveshez adjunk egy kis vizet.
Nyers tojásfehérjét csurgassunk a levesbe, és ha megkocsonyásodott emeljük ki.
Rántott levesekbe tegyünk nyers burgonyát, és ízesítsük sok petrezselyemmel.A levesek és más ételek elsózása esetén tegyünk bele egy késhegynyi szódabikarbóná
Mit tegyünk, ha valami túl édesre sikerült?
Keverjünk bele egy kis citromlevet az ételbe.
Az édes ételek íze sokkal jobb lesz, ha egy kis sót is adunk mellé
Mit tegyünk, ha a mártás túl híg lett?
Egy kávéskanál liszttel keverjünk össze egy kis vízzel, és így sűrítsük be a mártást.
Habverővel kevés burgonyaport keverünk az ételbe, és máris a megfelelő állagot érjük el vele.
Mit tegyünk, ha leégett az étel?
A fazék tartalmát óvatosan öntsük át egy másik edénybe, úgy hogy az alján hagyjuk a leégett részt.
Ha az egészben sült hús leégett, azonnal tegyük át egy másik edénybe, de az alját ne kaparjuk fel, és öntsünk rá olajt. majd adjunk hozzá vöröshagymát, vagy száraz kenyérhéjat, mert az elveszi az égett szagot.
A lesült étel ízét is elvehetjük, ha megpirítunk két szelet kenyeret, ráfektetjük az étel fölé, és letakarjuk egy konyharuhával.
|