- Hangyaboly
Hozzávalók
4 tojás
25 dkg porcukor
25 dkg
fél dl rum
1 csomag tortadara
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
Elkészítés:
A 4 tojás sárgáját és a 25 dkg porcukrot kikeverjük. Hozzáadjuk a 25 dkg margarint és a fél dl rumot, valamint az 1 csomag tortadarát. A 25 dkg lisztben elkeverjük a sütőport, a margarinos alaphoz adjuk, végül óvatosan belekeverjük a 4 tojás keményre vert habját. 2db őzgerincformába töltjük, és közepes meleg sütőben tűpróbáig sütjük.
Tetejére csoki mázt készítünk: 4 ek. forró víz, 3 ek kakaópor, 3 ek porcukor, vaj...
Csokiálom
Hozzávalók
2 tábla tejcsoki
2 maroknyi zabpehely
fél marok aszalt meggy
dekorcukor
Elkészítés
Az aszalt meggyet jó apróra felvágom.
A csokit felolvasztom gőz felett és hozzádobom a zabpelyhet és a meggyet.
Kiskanállal kiadagolom kis halmokba sütőpapírra, megszórom dekor cukorral és beteszem a hűtőbe.
1 óra múlva fogyasztható. Nagyon egyszerű és nagyon finom desszert :)
Jó nasizást!
Hozzávalók:
3 db tojássárgája, 15 dkg margarin, 13 dkg porcukor, 30 dkg liszt, 1 citrom héja.
Eperkrém:
4 db tojásfehérje, 4 kanál eper lekvár, 8 dkg porcukor.
A margarint a liszttel összekeverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját és a reszelt citromhéjat. Összegyúrjuk, majd rövid ideig hűvös helyen pihentetjük. Ezután a tésztát öt részre osztjuk és szív alakú torta formában külön- külön megsütjük.
Amikor az összes tortalap kisült és kihűlt megtöltjük az eperkrémmel: A tojások fehérjét keverjük ki az eper lekvárral és a cukorral. A torta tetejét bekenjük az eperkrémmel vagy cukormázzal.
Túrótorta
Hozzávalók:
50dkg túró, 12 evőkanál porcukor, 2 citrom reszelt héja, 2cs vanilliáscukor, 8dl tejszin, 2cs zselatin
Elkészítés:
A túrót törd át keverd össze a porcukorral a vaníliás cukorral és a citromhéjjal. A tejszínt verd habbá és óvatosan forgasd a túróhoz. A zselatint a csomagoláson lévő útmutató szerint készítsd el és lassan csurgasd hozzá a túróhoz. Öntsd bele a formába és tedd hűtőbe néhány órára. Keverhetsz bele friss gyümölcsöt vagy tehetsz a tetejére babapiskótát.
Csokis szívecskék
Hozzávalók:
-
20 dkg Rama
-
20 dkg porcukor (kristálycukor is lehet)
-
4 tojás
-
15 dkg finomliszt
-
3 kiskanál cukrozatlan kakaópor
-
1 mokkáskanál Sütőpor
-
0,5 dl tej
-
Rama
-
20 dkg tortabevonó
-
4 dkg Rama
-
2 evőkanál víz
-
Tészta: A margarint a cukorral keverd habosra, majd egyesével add hozzá a tojások sárgáját. Hozzáadás közben mindegyik tojássárgájával jól keverd ki a készülő masszát.
2.Keverd össze a lisztet, a kakaóport és a sütőport, add hozzá az előzőekhez, majd miközben a tejet is beleöntöd, jól keverd össze az egészet.
3.A tojásfehérjét verd kemény habbá, és forgasd óvatosan a tésztába, vigyázva, nehogy összetörjön.
4. Margarinnal kikent és liszttel meghintett, vagy sütőpapírral bélelt nagy tepsiben simítsd kisujjnyi vastagságúra, kb.33x33 cm-esre a tésztát.
5.Süsd meg előmelegített sütőben a közepesnél kicsit nagyobb hőfokon (190 °C; légkeveréses sütőben 170 °C) 18-20 perc alatt.
6.Miután kihűlt, a szív alakú formát használva szaggassd ki a sütiket a kész tésztából.
7.Csokimáz: Egy kis lábasban forralj vizet, ami fölé helyezz egy lehetőleg kerek aljú edényt. Ebbe tedd a tortabevonót, amit a margarinnal és a vízzel kevergetve olvassz fel.
8.A szíveket villával mártsd bele a felolvasztott bevonóba és tedd alufóliára. Mielőtt a bevonata megdermedne, cukorkával, gyöngycukorral, dekorcukorral vagy pirított mandulával díszítheted.
Bounty szelet
Tészta:
25 dkg liszt
1 csomag sütőpor
12.5 dkg Ráma margarin
1 evőkanál kakaó
1 tojás
15 dkg porcukor
Kókuszos töltelék:
6 tojásfehérje kemény habja
25 dkg porcukor
25 dkg kókuszreszelék
Sárga krém:
6 tojás sárgája
15 dkg porcukor
3 evőkanál liszt
3 dl tej
12.5 dkg Ráma margarin
20 dkg étcsokis tortabevonó / vagy csokimáz
Elkészítés:
A sütőporos, szitált lisztet összemorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a cukrot, kakaót, tojásokat, és összegyúrjuk.
Két lapra nyújtjuk lisztezett felületen, az egyiket kikent, liszttel szórt közepes méretű tepsibe fektetjük. (A tészta kicsit lágy, óvatosan nyújtsuk, mert szakadhat.)
A kókuszos töltelék hozzávalóit összekeverjük úgy, hogy ne törjük össze a habot, majd rásimítjuk a tésztára.
Erre kerül a tészta másik fele.
Előmelegített, közepes, 180 °C-os sütőben kb. 25 perc alatt kisütjük, és hagyjuk kihűlni.
A hideg tésztára jön a sárga krém:
Ehhez a tejet felforraljuk, felöntjük vele lassan a liszttel, cukorral elkevert tojássárgáját, és folyamatos keveréssel sűrűre főzzük.
Időnként megkeverve lehűtjük, robotgéppel jól átkeverjük, és elegyítjük a habosra kavart margarinnal.
Tetejét tortabevonóval, vagy csokimázzal vonjuk be.
Epres-túrós-tejszínes krém
25 dkg túró
15 dkg porcukor
2 ek.tejföl
2 cs. vaníliacukor
kevés citrom leve
15-20dkg eper
250ml Hulala tejszín
Az epret,citrom levét, vaníliacukrot,porcukrot, tejfölt és a túrót turmixgépben vagy botmixerrel összekeverjük, hogy ne legyen darabos, lágy krémet kell kapjunk. A tejszínt kemény habbá verjük és összekeverjük az epres krémmel, robotgéppel a legalacsonyabb fokozaton.Megkenjük a piskótát és bevonat lehet fondant vagy marcipán, díszítjük.
|