| 		
		 
 Habarás 
Betty  2010.12.19. 19:52 
 
 
 Habarás :  
Étel sűrítési eljárás, lehet készíteni :  - tejjel 
                                                                   - tejfellel 
                                                                   - tejszínnel (főző) 
Leveseket, főzelékeket , mártásokat szoktunk besűríteni. 
 
  
                                    
 
                                   Lépései a következőek : 3 ek. finomlisztet teszünk egy tálba , annyi vizet öntünk rá hogy ellepje .Csomómentesre keverjük kanállal vagy kézi habverővel. Végül beleöntjük a tejet vagy tejfelt (tejes habarásnál a víz elhagyható, de akkor több tejre van szükségünk)  , aminek a mennyisége az elkészítendő étel mennyiségétől függően 175 gr (kis doboz) vagy 320-450 gr (nagy doboz ). 
Az így elkészített habarást beleöntjük a tartalékon fővő ételünkbe, jól elkeverjük (ajánlom a kézi habverőt) csomómentesre, és megvárjuk míg felrottyan / felfő . Gyorsan elkezd sűrűsödni, a kellő állag elérése után el is készültünk. 
Van aki az étel levével először elkeveri a habarást, (kiszed a habarásos tálkába belőle) majd úgy önti bele. Én az első variációt használom. 
 
 |