Klasszikus zserbó
2011.03.15. 07:35
Klasszikus zserbó
Hozzávalók:35 dkg liszt,20 dkg vaj,15 dkg darált dió,15 dkg + 2 evőkanál porcukor,1 tojás,1 dl tej,1 dkg élesztő,1 tortabevonó ,csipetnyi sütőpor,baracklekvár ,1 evőkanál olaj
Elkészítés:A liszthez hozzá keverem a sütőport, és el morzsolom benne a vajat. A tejben futtasuk fel az élesztőt, majd adjuk hozzá a lisztet, és a tojást, a 15 dkg porcukrot és egy evőkanál olajat.
A tésztából készítünk három gombócot, az elsőt nyújtsuk akkorára, mint a tepsi, terítsük bele, meg kenem a baracklekvárral, majd meg szórom a porcukorral elkevert dióval. Ezután be takarom a második, kinyújtott tésztalappal, meg szurkálom egy villával, ezt is meg kenem lekvárral, és meg szórom dióval. A harmadik tésztalappal be takarom az egészet, meg, szurkálom majd egy óráinyitkelni hagyom. Ezután előmelegített sütőben készre sütöm, ez körülbelül fél óra. Közben meg olvasztom a tortabevonót, és bevonom a kihült sütemény tetejét.
|