| 		
		 
 Pikáns burgonya 
  2012.01.13. 11:21 
	Hozzávalók: 
	50 dkg burgonya 
	1 db tojás 
	2 dl tejföl 
	2 evőkanál olaj 
	1 gerezd fokhagyma 
	petrezselyemzöld 
	szerecsendió 
	 
	Elkészítés: 
	A burgonyát alaposan megmossuk, megszurkáljuk és héjában megfőzzük. A felvert tojást összekeverjük az alaposan megtisztított, megmosott petrezselyemzölddel, majd ráreszelünk egy kevés szerecsendiót. Ráöntjük az olajat, az egészet összekeverve átforrósítjuk. Addig keverjük a tűzről levéve, amíg krémszerű mártást nem kapunk. Hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a tejfölt, s az így kapott mártást az előzőleg megfőzött, héjától megszabadított, félbevágott burgonyákra öntjük 
 |