| 
 Tejfölös karfiol leves  2012.01.13. 11:15 
	Hozzávalók:2 szál nagyobb sárgarépa
 1 szál gyökér
 1 nagy fej vöröshagyma
 1 nagyobb fej karfiol
 1 doboz tejföl
 (annak, aki nem diétázik 1 evőkanál liszt)
 só
 őröltbors
 vegeta
 1/2 leveskocka
 őrölt pirospaprika
 kevés étolaj
 
	  
	  
	Elkészítés:A vöröshagymát megpucolom, és felkockázom, majd olajon elkezdem dinsztelni. Ha félig átdinsztelődött, hozzáadom a megpucolt, feldarabolt sárgarépát és gyökeret is. Így is dinsztelem kicsit, utána pedig felöntöm vízzel.
 Addig amíg dinsztelődnek a zöldségek, megtisztítom a karfiolt, és rózsáira szedem. A nagyon nagy rózsákat 2-3 részre vágom. Így teszem bele a lébe a karfiolt. Annyi vízzel engedem fel, hogy bőven ellepje a karfiolt, de ha kész lesz a leves, akkor se legyen túl híg, mivel ebbe a levesbe semmilyen tésztabetét nem kell. Így csak a zöldségek adják a sűrűségét.
 Adok hozzá sót, vegetát, a 1/2 leveskockát is beledobom és fedő alatt elkezdem főzni. Amikor már majdnem megfőtt a karfiol, hozzáadom a pirospaprikát is. Annyit, hogy szép paprikás színe legyen a levesemnek, és így főzöm tovább. Kicsit később még megkóstolom, hogy kell-e bele még só, ilyenkor teszem bele a borsot és a(ha nem diétázok, akkor a liszttel kikevert) tejfölt.
 Összefőzöm, és kész a fincsi leves.
 |