Burgonyás pogácsa
Ági néni 2011.03.09. 13:59
Burgonyás pogácsa
Hozzávalók:1kg liszt, 25 dkg liszt,10 dkg margarin ,10 dkg főtt, áttört burgonya,2 tojás,2 dkg élesztő,1 tk só szóráshoz,köménymag,szezámmag.
Elkészítés:A lisztet összegyúrjuk a margarinnal és a tört burgonyával, sózzuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és összedolgozzuk a tésztát a tojássárgákkal. Egy óra hosszat pihentetjük meleg helyen. 2. Ujjnyi vastagra nyújtjuk a tésztát és tetszőleges méretű pogácsákat szúrunk ki belőle. Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük és tetejüket tojásfehérjével megkenjük. Felét köménymaggal, másik felét szezámmaggal szórjuk meg. 3. 220 fokra előmelegített sütőben (alul-felül álláson) 15 percig, majd mérsékeljük a hőt 200 fokra és további kb. 10 perc alatt aranyszínűre sütjük.
|