Panírozás
2010.12.21. 21:15

Panírozhatunk húst (párizsi szelet ) , zöldségeket, gombát, sajtokat.
A panírozás sorrendje mindig ugyanaz : liszt - tojás - zsemlemorzsa
Az egész tojásokat felütjük egy tálba, felverés előtt teszünk bele egy kevés sót. (van aki vegetát vagy más fűszert szokott)
Figyeljünk arra, hogy a lisztben mindig precízen forgassuk meg a rántanivalót, különben a tojás és a morzsa nem tud megtapadni. Esztétikailag sem szép látvány egy hiányos panírozás.
A tojás felesleget cseppegtessük le, mert összeáll a morzsával "csomóba".
Az bepanírozott , sütésre előkészített ételt úgy tároljuk, hogy ne legyenek egymáson mert összeragadhatnak. Tálcára tegyük inkább sorban , amit előtte meghintettünk zsemlemorzsával.
Sajtokat duplán panírozunk, hogy a megolvadt sajt ne folyjon ki sütés közben.
|