Rántott karfiol
2010.12.21. 22:40

Nagyon finom és egyszerű étel, köretként ajánlunk hozzá párolt rizst vagy hasáb burgonyát és tartármártást./majonézt.
Hozzávalók: (4 főre)
1 közepes fej karfiol (1 -1,5 kg körüli)
kb 4 egész tojás
a panírozáshoz liszt és zemlemorzsa
olaj a sütéshez
A karfiolt megmossuk, szétszedjük rózsáira (közepesekre) majd enyhén sós vízben megfőzzük. (forrástól számítva pár perc elég, van aki csak leforrázza, vagy blansírozza )
Ügyeljünk arra, hogy ne főzzük szét , mert akkor nem tudjuk panírozni.
Óvatosan kiszedjük szűrővel a vízből egy tálcára vagy nagyobb tálba és hagyjuk kihűlni. Amikor már langyos bepanírozzuk , majd forró olajban aranysárgára sütjük többször megforgatva.

|