Főételek : Kolbásszal töltött sertéskaraj |
Kolbásszal töltött sertéskaraj
2011.01.24. 00:30

Egyszerű , finom, és nagyon mutatós :)
Hozzávalók:
1-1,5 kg sertés hosszú vagy rövid karaj csont nélkül
1 szál füstölt vagy lángolt szárazkolbász akkora legyen mint a hús minimum
kevés olaj , sertés fűszerkeverék, víz, esetleg húsleves
fokhagyma, ínyencek szalonnát is tehetnek rá.
A megtisztitott karajt egy nagy késsel középen átszúrjuk, jól megforgatjuk benne a kést . Majd a kolbászról lehúzzuk a külső bőrét és átdugjuk rajta . Az olajjal elkevert fűszerkeverékkel , fokhagymával megkenjük, belehelyezzük egy tepsibe vagy jénaiba és alá kevés vizet vagy húslevest öntünk. Alufóliával letakarjuk és 40-50 percig sütjük.
Óvatosan eltávolítjuk a fóliát, megszúrkáljuk villával vagy hústűvel hogy megpuhult-e, saját szaftjával meglocsoljuk és tovább sütjük amíg szép színe nem lesz .
Burgonyás köretek illenek hozzá. Jó étvágyat !
|