Főételek : Lecsós csirkecomb tarhonyával |
Lecsós csirkecomb tarhonyával
2011.01.24. 00:54

Kellett egy kis változatosság..
Hozzávalók:
1/2 üveg lecsó alap(bolti vagy saját elrakás) esetleg friss lecsó
2-4 egész vagy alsó/felső csirkecomb
1 kk pirospaprika
2 fej hagyma "lecsósra" vágva azaz ketté majd hosszában csíkokra
1 dl olaj vagy zsír
leveskocka vagy húsleves alaplé , esetleg vegeta
só, bors
A hagymát megpiritjuk a zsiradékon, majd meghintjük pirospaprikával. Jól elkverjük és felöntjük vizzel vagy húslevessel . (2-3 dl)
Ehhez hozzáöntjük a lecsó alapot (ha friss zöldségekkel dolgozunk, akkor azokat a hagymára tesszük, megpároljuk és utána jön a pirospaprika és a víz) , bele a csirkecombok és ízesítjük.
Fedő alatt tartalékon készre főzzük a csirkecombot, majd hagyjuk a levét elfőni és kicsit "megpiritjuk".
Én tarhonyával tálaltam, de szerintem bármilyen köret illik hozzá.
|