Méteres kalács
Ági néni 2011.03.09. 13:47
Méteres kalács
Hozzávalók:6db tojás,26 dkg porcukor,26 dkg liszt,1 dl olaj -1 csomag sütőpor
Elkészítés A tojássárgáját a cukorral habosra keverem,beleöntöm az olajat,a kemény habbá vert fehérjét. Majd a sütőporos lisztet óvatosan hozzákeverem.A felét kikent őzgerincformába öntöm,a másik felébe keverek : -2 ek. kakaó -1 ek olaj Ezt a másik formába öntöm,és sütöm. Krém:-2 cs. eper puding (vagy puncs puding+rum) -2 dl tej -2 dl víz -25 dkg porcukor -25 dkg margarin A pudingot vízzel,tejjel megfőzöm.A margarint a porcukorral kihabosítom.Ha kihűlt a puding összekeverem a kettőt.Fölszeletelem a kihűlt tésztákat ujjnyi vastag szeletekre.Felváltva 1 kakaós és egy sima tésztát az epres krémmel összetöltök. 1/2 órára hideg helyre teszem,és csokival leöntöm.Ha megdermed a csoki ferdén szeletelem
|