| 		
		 
 Sült burgonyapüré
  2011.04.29. 21:18 
	Sült burgonyapüré 
	Hozzávalók:80 dkg főtt burgonya 
	5 dkg vaj 
	2 tojás sárga 
	csipet szerecsendió 
	só 
	Elkészítés:A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk, annyi vízben, amennyi ellepi, fedő alatt 1 teáskanál sóval megfőzzük. A megpuhult burgonyát, leszűrjük és burgonyanyomón áttörjük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük, a sütőlemezt beolajozzuk. Az áttört burgonyához hozzákeverjük a vajat, a tojás sárgákat, fél teáskanál sót, és a szerecsendiót. Jól összekeverjük, majd nyomózsákból különböző formákat formázunk a sütőlemezre. A sütő középső részén 10-15 perig sütjük. 
 |