Zöldborsófőzelék
2011.01.23. 23:57
Kb 500 gr zöldborsó
petrezselyem zöld apróra vágva
kb 2-3 dl tej
3 ek liszt
1 dl olaj
só és cukor (ízlés szerint, mi édesen szeretjük ezért vagy 3 kk só és 3 ek cukor belemegy )
A forró olajon megfutattom a borsót (akkor is ha mirelit) bele a petrzselyem, egy kicsit ezzel is összepárolom, majd felöntöm annyi vízzel hogy ellepje.
Főzés végén teszem bele a sót és a cukrot ! Figyeljünk oda, mert a friss borsónak több idő kell, de pl a konzerv vagy üveges zöldborsó egyre keményebb lesz a főzéstől.
Sok receptben olvastam azt, hogy szórjuk meg liszttel a borsót etc etc....Na én ehelyett csinálok egy tejes habarást. A 3 ek lisztet felöntöm a 2-3 dl tejjel, csomómentesre keverem és hozzáöntöm a borsóhoz. Jól elkeverem, felfőzöm és kész.
Ha ne adj isten mégis híg lenne, szórogathatod liszttel....de olyan még velem nem fordult elő. :)
|