Brokkoli krémleves
2011.04.29. 17:09
-
Brokkoli krémleves
-
-
Hozzávalók:közepes fej brokkoli,1 nagy burgonya,1 vöröshagyma,3-4 gerezd fokhagyma,2 l húsleves (helyettesíthető húsleveskockával),2 dl tejszín,só,őrölt bors,15 dkg sajt
-
-
Elkészítés:A brokkolit, burgonyát, hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felvágjuk s feltesszük főni a húslevesben (vagy annyi vízben, hogy ellepje, ekkor adjuk hozzá a húsleveskockákat is). Mikor megfőttek a zöldségek, elzárjuk alatta a tüzet, s botmixerrel pürésítjük.Hozzáöntjük a tejszínt és még egyszer felforraljuk, fűszerezzük. Tálaláskor a tányér aljára durvára reszelt sajtot teszünk és arra szedjük ki a forró levest.
|