Almás krémes
2011.03.17. 12:35
Almás krémes
Hozzávalók:
A tésztához: 60 dkg liszt,20 dkg zsír,20 dkg cukor,2 tojás,1cs. sütőpor,2 cs.vaníliás cukor,3-4 ek. tejföl
A krémhez: 2 tojás,1/2 liter tej,2 vaníliapuding,15 dkg cukor,1 vaníliás cukor,,25 dkg margarin
A töltelékhez:1,5 kg alma,2 ek. margarin,10 dkg cukor,1/2 kk.fahéj
Elkészítés:A tészta alapanyagait össze gyúrom, három részre osztom, sütök belőle vékony, négyszögletes lapokat. A pudingporhoz 2 evőkanál cukrot keverek, fokozatosan adom hozzá a tejet, sűrűre főzöm, és hozzá keverem a tojásokat. hagyom hűlni. Az almát lereszelem, és vajon addig párolom , amíg el nem fő a leve, majd ízesítem cukorral, fahéjjal. A krémhez a margarint habosra keverem a cukorral, majd a kihűlt pudinggal. Amikor mindegyik alkotórész kihűlt, egy tésztalapot vissza teszek a tepsibe, rákenem a krémet, rá teszem a másik lapot, ráhalmosom az almatölteléket, és mehet rá a következö lap. Egy napig hegyom állni, hogy megpuhuljon
|