Húsvéti foszlós kalács
2011.04.29. 16:50
Húsvéti foszlós kalács
Hozzávalók: 3dl tej,5 dkg vaj,fél teáskanál só,50 dkg liszt,4 evőkanál cukor,2,5 dkg élesztő
A kenéshez:tojás
Elkészítés:A hozzávalókat ebben a sorrendben a kenyérsütőgép üstjébe teszem és megdagasztom. Gép hiányában a hagyományos módszert alkalmazom.
Dagasztás után lisztezett kelesztőtálban a duplájára kelesztem.
Ha megkelt a tészta 6 egyenlő részre osztom és megsodrom őket. 6-os fonással megfonom, vagy két 3-as fonást csinálok. Vajazott, lisztezett sütőlapra teszem.
10 percet kelesztem (kb. ez idő alatt melegszik elő a sütő), majd lekenem tojással és kb. 30 perc alatt megsütöm.
|