Sós kifli
2011.04.29. 16:54
Sós kifli
Hozzávalók:70 dkg liszt,1 dl étolaj,1 dl tejföl,2 egész tojás,5 dkg élesztő,2 dl tej (kicsit több)1 evőkanál cukor,25 dkg margarin,1 evőkanál só
Tetejére:tojássárgája,reszelt sajt v. durva só
Elkészítés:A 70 dkg lisztet, 1 dl étolajat, 1 dl tejfölt, 2 egész tojást, 1 kocka élesztőt, 2 dl tejet, 1 evőkanál cukrot bedagasztjuk és 9 cipót készítünk belőle.
1/2-1 órát kelni hagyjuk, majd 1 margarint felolvasztunk és kikeverünk 1 evőkanál sóval (v kakaóporral).
A cipókat kisodorjuk, 3-at 3-at teszünk egymás tetejére, de előtte mindhármat, a felsőt is, bekenjük sós margarinnal.
16 részre osztjuk a lapokat. A kifliket szélesebb felüktől a keskenyebb felükig tekerjük fel, a tetejét bekenjük tojássárgájával és egy csöpp sajtot teszünk rá (v durva sóval szórjuk meg ).
|