Rösti
2011.03.19. 20:19
Röst
Hozzávalók:8 db nagy burgonya,1 nagy fej vöröshagyma,10 dkg reszelt sajt,só,őrölt bors,3 ek. étolaj
Elkészítés:A burgonyát enyhén sós vízben héjában megfőzzük.Az olajat felhevítjük, majd hozzáadjuk az apró kockákra vágott vöröshagymát és aranysárgára fonnyasztjuk.A megfőtt burgonyát kihűtjük,utána meghámozzuk és durva reszelőn lereszeljük.
A lereszelt burgonyát összekeverjük a hagymával, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Serpenyőben felmelegítjük az olajat, kanállal kis halmokat teszünk bele, elsimítjuk és finoman meglapogatjuk, kicsit megformázzuk, hogy a teteje is sima legyen.
Egész lángon addig sütjük, amíg az alja aranybarna, és ropogós lesz.
Néha falapáttal óvatosan alányúlunk, hogy a rösti ne tapadjon az edény aljára.
Végül a tetejét megszórjuk reszelt sajttal és addig sütjük, amíg a sajt teljesen megolvad
|