Rakott krumpli tejszínnel
2013.03.16. 15:57
Hozzávalók:
-
70 dkg burgonya
-
5 gerezd fokhagyma
-
1 evőkanál ételízesítő por
-
késhegynyi reszelt szerecsendió
-
1 mokkáskanál őrölt bors
-
3 dl tejszín
-
5 dkg vaj (vagy margarin)
-
a tepsi kikenéséhez: olaj, zsemlemorzsa
Mosd meg alaposan a burgonyát, és héjában főzd meg. Hámozd meg, majd vékonyra karikázd fel. Tisztísd meg a fokhagymagerezdeket, és vágd fel apróra. Kenj ki egy tepsit olajjal, és hintsd be morzsával. A tepsi aljára egyenletesen terítsd ki a burgonyakarikákat, szórd meg fokhagymadarabkákkal, ételízesítő porral, szerecsendióval és borssal. Ezután egy újabb burgonyasor következzen, és azután ismét az előbbi fűszerezés. Locsold a tejszínt a tetejére, közben a sütőt melegítsd elő. Végül a tepsit told a forró sütőbe, és 25 percig fedetlenül hagyd pirulni. Ha már majdnem kész, a tetejére morzsolj vajat, és már csak addig told vissza a sütőbe, amíg a vaj elolvad rajta. Tálaláskor vágd fel kockákra.
|