Pásztorpite
2011.03.14. 12:01
Pásztorpite
Hozzávalók:50 dkg darált hús,1-2 evőkanál paradicsomsűrítmény,0,5 l csirke alaplé,25 dkg zöldborsó,50 dkg burgonya,1 dl tej,12 dkg vaj,2 tojássárgája,1 fej hagyma,1 sárgarépa,50 dkg vaj,2-3 babérlevél,kakukkfű,frissen őrölt bors,só
Elkészítés:A hagymát és a sárgarépát aprítsd fel, és a babárlevelet hozzáadva, illetve kakukkfűvel megszórva vajon süsd pár percig. Add hozzá a darált húst, a paradicsompürét, sózd, borsozd. Mikor jól átsült az egész, öntsd fel az alaplével, és főzd sűrűre. Add hozzá a borsót, és párold még pár percig. Ezt öntsd egy kissé kiolajozott jénaiba, és a fedd be a krumpliból készített pürével. Süsd aranybarnára
|