Túróval töltött sajtos burgonya
2011.03.19. 06:45
Túróval töltött sajtos burgonya
Hozzávalók 4 személyre:4 nagy burgonya személyenként,25 dkg tehéntúró,10 dkg vaj,3 tojássárgája,1 dl tejföl,10 trappista sajt,finomított só,reszelt szerecsendió
Elkészítés:A megmosott, héjában sült burgonyákat hosszában ketté vágom, közepüket karalábévájóval ki vájom, és vágok rájuk talpat. Az így nyert burgonyahulladékot a túróval együtt át t. A vaj felét hevítem, majd hozzá rakom a túrós burgonyához, bele keverem a tejfölt, a tojások sárgáját, a sót, a reszelt szerecsendiót, és meg töltöm a talpukra állított fél burgonyákat. Reszelt sajttal hszórok a tetejükre, és olvasztott vajat locsolok rájuk, forró sütőben pirítom őket aranysárgára.
|