Fűszeres rakott burgonya
2011.03.19. 07:17
Fűszeres rakott burgonya
Hozzávalók:40 dkg darált sertéshús,1 kis doboz paradicsompüré,5 dkg vaj,1 kg burgonya,szerecsendió,babérlevélpor,só,feketebors,2 gerezd fokhagyma,1 nagy fej vöröshagyma,2 evőkanál olaj
Elkészítés:Az olajon fonnyasztom az apróra vágott vöröshagymát, és hozzá adom a tört fokhagymát, majd egy-két percig együtöm öket. Bele rakom a sertéshúst, és a doboznyi paradicsompürével, késhegynyi babérlevélporral, kevés sóval, borssal ízesítem - lehet beletenni egy kiskanálnyi ételízesítőt is. Először saját levében, majd nagyon kevés vizet aláöntve puhára párolom. Időnként villával kevergetem meg, nehogy összeragadjon a darált hús. Közben egy másik edényben 5 dkg vajon kevés vízzel párolom nem túl puhára a meghámozott, karikákra vágott burgonyát, és ezt sóval, csipetnyi szerecsendióval fűszerezem. A felét bele teszem egy mély, tűzálló tálba, erre rá simítom a párolt húst, ésle fedemamaradék burgonyával.Le öntöm 1,5 dl vízzel. Forró sütőben fél óráig sütöm, majd le veszem a fedőt, és pirítom a tetejét
|